Hier vind je informatie over de psychotherapiepraktijk Guido Machielsen.
Aanmelding
Je kunt je via dit formulier aanmelden. Op basis hiervan maak ik een inschatting of behandeling bij mij zinvol kan zijn. Binnen een week na aanmelding neem ik dan contact met je op.
Hierna volgt een kort – meestal telefonisch – kennismakingsgesprek. Dit is kosteloos. Vervolgens maken wij dan een afspraak voor een intake-gesprek.
Intake-fase
In de intake-fase inventariseer ik je klachten, problemen en vragen. Dit gebeurt aan de hand van het intake-gesprek. Ik kan je vragen om iemand mee te nemen die belangrijk is voor je. Ook kan ik je vragen om een intake-vragenlijst en/of verschillende psychologische vragenlijsten in te vullen.
Beschikbaarheid
Ik heb mijn praktijk naast mijn werkzaamheden voor o.a. PHI. Daarom is de praktijk beperkt van omvang. HET SPIJT MIJ, MAAR OP DIT MOMENT KAN IK HELAAS GEEN NIEUWE CLIENTEN INSCHRIJVEN (d.d. 1 mei 2020).
Behandelplan
Na de intakefase bespreken we mijn bevindingen en mijn advies welke vorm van behandeling het meest geschikt is. Het kan gebeuren dat ik door moet verwijzen naar een andere behandelaar. Als wij samen overeenkomen de behandeling te starten, stel ik een behandelplan op. Dit bespreken we. Het behandelplan wordt regelmatig geëvalueerd.
In principe stuur ik bij de start van de behandeling een bericht aan je huisarts omtrent de diagnose en het voorgestelde behandelplan.
Beëindiging van de behandeling
In principe besluiten wij samen wanneer de behandeling beëindigd wordt. Bij beëindiging van de behandeling informeer ik je huisarts hierover.
Geheimhoudingsplicht
Ik heb als klinisch psycholoog-psychotherapeut een geheimhoudingsplicht tegenover derden. Dat betekent dat ik alleen met je schriftelijke toestemming informatie kan verstrekken aan anderen, zoals een keuringsarts of arbodienst.
De geheimhoudingsplicht mag ik alleen in noodsituaties verbreken, bijvoorbeeld als mensen in gevaar kunnen komen. Als ik met collega’s wil overleggen, heb ik geen toestemming nodig.
Daarnaast vraag ik je tijdens het behandeltraject op verschillende momenten om een vragenlijst in te vullen. Deze is bedoeld om de verandering van de klachten in beeld te brengen. Nadat wij de uitkomsten hebben besproken, worden de gegevens geanonimiseerd. Op deze manier zijn zij niet te herleiden tot een individuele cliënt. In het kader van het Routine Outcome Monitoring (ROM) worden deze gegevens gebruikt voor vergelijkingen met collega-zorgaanbieders en wetenschappelijk onderzoek.
Rechten van de cliënt
Ik ben als klinisch psycholoog-psychotherapeut, geregistreerd in het overheidsregister, gebonden aan een beroepscode en een tal van wetten (IOG, WBGO, WBP, WKCZ). Hier worden onder andere ook de rechten van de cliënt beschreven. Voor meer informatie, zie www.lvvp.info.